Är det säkert på Internet?

Som lärare kan man ibland känna sig osäker på hur man ska hantera Internet i undervisningen. Är det säkert att låta eleverna surfa för att söka fakta? Är det säkert att låta dem chatta med elever i eTwinningprojektet? Kan man låta elever ladda ner filmsnuttar eller musik och använda i sina arbeten? Hur ska man egentligen förhålla sig som lärare till allt detta?  eTwinning ger förstås inte svaret på alla dessa frågor, men en sak kan vi ge och det är utbildning i  Internet Safety.

eTwinning erbjuder sedan förra året s.k. Learning Events, vilket är kurser online i olika ämnen.Man anmäler sig via en länk (som också finns på ditt eTwinningskrivbord) och får då en plats på kursen. Därefter blir man kontaktad och får den information man behöver för att delta. Dessa kurser är mycket populära så det gäller att var snabb med anmälan, men också säker på att man vill och kan fullfölja kursen så att man inte tar en plats för någon annan. Eftter fullgjord utbildning får man ett certifikat som visar att man genomgått utbildningen. Se infromationen nedan, det kanske är något för dig! Häng i så fall på låset och anmäl dig!

Internet Safety & You presented by Karl Hopwood.

This Learning Event is aimed at exploring the issues of teaching young people to be safe when using the internet, as well as exploring some of the issues around the use of images, music, and resources while remaining compliant with copyright demands etc. Useful for all teachers who use the internet in their work. The number of participants is limited to 120 and the language of communication is English

Click here to apply.

http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22BSW9NRYPR/

Share

2 svar på ”Är det säkert på Internet?”

  1. Jag kan verkligen rekommendera den här “Learning Event” kursen. Jag gick kursen i höstas.Karl är jättebra och man fick tips och uppgifter som gick att använda direkt med eleverna. Till exempel lektionsplaneringar, och speciellt korta filmer som visade på problem som kan uppstå på internet.
    Jag kommer speciellt ihåg en film där en lärare hade utvecklingssamtal och kunde visa på att eleven inte hade varit sjuk, för han hade skrivit om sin dag på sin blogg. Den vísade att det man skriver på nätet kan läsas av vem som helst.

    Den filmen fungerade verkligen jättebra, speciellt när jag sedan kunde visa att även jag kan läsa bloggar som skolans elever hade skrivit.

    Anmäl er till kursen! Den blir snabbt full.
    Harriet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *