Consumer classrooms

Avsikten med den här europeiska gemensamma webbplatsen, consumer classrooms, är att lära ut konsumentkunskap till elever från 12 upp till 18 år för att öka medvetenheten om konsumentfrågor.
Nu finns det en tävling som avslutas i slutet av juni, avsikten med tävlingen är att skapa ett bättre engagemang i webbplatsen genom skapandet av en kampanj eller en annons om hållbar konsumtion. Projektpartner kan presentera sina projekt i flera olika format (video, bildmontage, poster) och kan välja mellan två ämnen:
•En hållbarhetskampanj med en slogan som exempelvis “Var smart – var grön” eller “Ta ansvar – spara på naturens resurser!”.
•En annons om fördelarna med återvinning i ditt land under titeln “Tänk globalt, agera lokalt”.

Webbplatsen, som finansieras av EU-kommissionen, finns på 21 språk och ger dig även möjligheter att skapa dina egna lektionsplaner med hjälp av ett interaktivt lektionsverktyg, the Lesson Builder. Registrerade användare kan leda sina egna klasser, utbyta synpunkter och erfarenheter tack vare forumet och delta i tävlingar för att engagera sina elever. Det här är även ett idealiskt ämne om man vill bygga upp ett eTwinning-partnerskap.
Inter-School-tävlingen har hållt på ett tag men ännu finns det möjlighet att vara med.
Varför inte engagera dig själv och din eTwinning-partner?
Vill du veta mer? Gå in på http://www.consumerclassroom.eu
Det finns även mer information på ditt eTwinning skrivbord-desktop.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *