Corkboard och Wallwisher

corkboard

http://corkboard.me

Programvara att ladda ner eller webbresurs?
Webbresurs

Konto eller ej?
Inget konto – dela bara länken med de du vill samarbeta med.

Vad kan man göra?
Skapa en gemensam anslagstavla och samlas kring ett visst ämne. Kanske är det någon av aktiviteterna i ett eTwinningprojekt som passar bra att skapa en anslagstavla om? Eller en viss fråga? Ett bra verktyg för kollaborativt skapande!

  corkboard2

Alternativ till tjänsten
Det finns ett alternativ som jag tänker nämna här för den som vill testa vidare:

Wallwisher nämndes i på ambassadörsträffen i Nottingham 2010, och det tipsades även om den på den stora konferensen i Budapest 2011.

Wallwisher kräver inte heller inlogg, utan genom att klicka på “build wall” kan man skapa en sida utifrån namn och e-postadress. Man kan sedan välja att dela ut länken och fylla på med både text, YouTube-klipp samt andra objekt som har en URL-adress.

wallwisher

Att tänka på
I en instruktionsfilm jag sett kring Corkboard kan man bädda in bilder från ex Flickr. Jag har inte lyckats med det och kan då misstänka att det inte alltid är möjligt.

Vad gäller Wallwisher så kan som beskrivits allt med URL-adress bäddas in. Det fungerar utmärkt med YouTube-klipp, men det är svårare att hitta URL-länkar till bilder som är ok. Flickr tillåter inte den inbäddningen. Fotofinnaren.se fungerar bra. Men att högerklicka och få alternativet “kopiera bildwebbadress” fungerar inte i Internet Explorer. I Google Chrome (ex) fungerar det alldeles utmärkt. Så har jag gjort i exemplet ovan.

För att testa vidare:

Besök min Wallwisher och fortsätt editera: http://www.wallwisher.com/wall/eastertraditions
//Maria Zell

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *