Blandade resurser

Animerad grafik
På Multimediabyrån kan du hitta massor av användbara saker inom alla möjliga områden. Bland annat finns där en hel sida med animerad grafik för alla möjliga tillfällen. Du måste vara inloggad för att få ta del av den men det är inget problem. Vanligtvis registrerar man sig kostnadsfritt, men just nu är sidan under ombyggnad så vem som helst kan logga in med användarnamn guest och password guest. Du kan till exempel på ett väldigt åskådligt sätt visa alkoholens skadeverkningar eller hur offsideregeln i fotboll fungerar.

Dipity.com
Genom att registrera dig på Dipity.com får du fri tillgång till tjänsten och kan bygga egna tidslinjer. Perfekt för att åskadliggöra historiska skeden och göra biografier över personer. Du kan låta dina elever göra egna registreringar och själva bygga tidslinjer. Det är väldigt enkelt! www.dipity.com

Prezi
Vill du komma vidare nu när du kan PowerPoint? Då ska du absolut försöka dig på att göra en Prezi. Det är en presentationsteknik som bäst kan beskrivas som PowerPoint 2.0. Om du gillar när det rör sig gillar du Prezi! Häftig grafik och oerhört imponerande för den som ser den. Och inte svårare än PPT!

http://prezi.com kan du se exempel och även lära dig hur man gör. Garanterat kul både att se på och att göra! Bara att registrera sig och sätta igång!

//Ann-Marie Degerström

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *