eTwinning i Helsingborg

 

 

Som ett led i mitt arbete som eTwinning-ambassadör har jag fått möjlighet att informera om, och hålla workshop kring, eTwinningportalen och dess möjligheter. Jag har vid tre olika tillfällen mött pedagoger och annan personal inom skolan som presenterats för eTwinning som ett utmärkt sätt att arbeta internationellt inom skolan. Intresset för eTwinning har visat sig vara stort, baserat på stämningen i salen och det bemötande jag fått i slutet av dessa träffar.

Många oroar sig för huruvida de har tid att använda detta ”inspirerande verktyg”, men det är ju det som grejen; eTwinning kan komplettera vilken arbetsuppgift som helst med lite vilja och fantasi. Redskapet underlättar för kommunikation med en mottagare och det finns helt säkert en mottagare för varje skoluppgift!

Som ambassadör är tanken att jag skall finnas tillgänglig för tips och råd om Du som eTwinnare kör fast eller har svårt att komma igång med ett projekt. Kanske har du svårt att finna en projektpartner, komma på en bra projektidé eller känner Dig osäker på vilka IKT-verktyg som är lämpliga att använda. Ta då chansen att höra av Dig till ambassadören i Din närhet- Vi hjälper gärna till!

Jag har tillsammans med mina elever kommit igång med eTwinning, vi ser vinsterna och hoppas på att även Du och Dina elever skall få chansen!

 

Cecilia Bonde

eTwinningambassadör

Helsingborg

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *