eTwinning i Uddevalla

Hej!

Jag heter Georgia Wilhelmsson och jag arbetar på Agnebergsgymnasiet i Uddevalla där jag undervisar i engelska, tyska och franska.  Jag är född i Grekland och flyttade till Sverige när jag var 11 år. Mitt intresse för språk, resor, kulturer och internationella relationer har alltid spelat en stor roll i mitt liv.

Första gången som jag kom i kontakt med eTwinning var för fem år sedan då jag deltog i en PDW i Wien. En helt ny värld öppnades för mig och jag startade ett eTwinningprojekt med en lärare från Österrike som jag träffade i Wien. Sedan dess har det fortsatt på samma sätt, nya projekt, nya möten, nya utmaningar. Genom att delta i Learning Events, Webinarier och Itkurser har jag lärt mig att använda olika digitala verktyg i min undervisning och detta är så berikande!

I år är jag med i ett eTwinningprojekt som heter ” What’s Up in Europe” där åtta länder samarbetar med en elektronisk tidning. Våra elever får olika ämnen att skriva om och deras artiklar publiceras var tredje vecka och kan läsas och kommenteras i våra e-magazines.

http://www.joomag.com/magazine/whats-up-in-europe/0403873001380527398

I januari blev jag eTwinningambassadör vilket gläder mig oerhört eftersom jag vill vara ett stöd för mina kollegor och förhoppningsvis sprida ringar på vattnet så att fler lärare vågar använda sig av eTwinning i sin undervisning och att både lärare och elever får förståelse för hur mycket det ger.

Varje månad har vi mötesplats ShowIT på skolan, vilket innebär träffar i ett litet format där syftet främst är att erbjuda kompetensutveckling genom att lyfta lokala projekt och visa hur IT används i vår vardagliga undervisning. Det är också tänkt som en trevlig träffpunkt där pedagoger möts, fikar, inspireras och inspirerar. Jag kommer att ha en workshop i april då jag ska berätta om eTwinning.

 

Med vänlig hälsning,

Georgia Wilhelmsson

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *