eTwinning öppnar dörrar

Hösten 2016 börjar jag ett helt nytt uppdrag som samordnare av fjärrundervisning. I mitt uppdrag ska jag jobba mot modersmålslärare som ska ha möjlighet att erbjuda modersmålsundervisning som fjärrundervisning. Det är förstås ett sätt att lösa bristen på lärare som finns i vårt avlånga land. Min egen erfarenhet av fjärrundervisning kan sammanfattas av ett ord: eTwinning. Jag har både gått egna utbildningar i eTwinnings regi och lärt mig massor av kollegor över hela Europa. Senast jag hade förmånen att möta kollegor via nätet var i våras när jag tillsammans med min klass i åk 3 träffade en klass från Italien via Skype. Mötet var extra lyckat eftersom vi hade en elev från Italien i vår klass. De italienska kollegorna fick jag kontakt med via eTwinning och sedan bestämde vi en träff på Skype där målet var att alla barn skulle presentera sig på engelska för varandra och sjunga tillsammans. Vilken upplevelse och lyckliga barn både i Sverige och i Italien.

blogginlägg Elisabeth Lindström bild 1

blogginlägg Elisabeth Lindström bild 2

Jag deltog i några “live event” dagarna före jul då vi var lärare från tre olika länder som tillsammans skulle lösa uppgifter och diskutera olika frågeställningar. Många skratt och trevliga kollegor som jag inte skulle ha kommit i kontakt med utan eTwinning. Det är enkelt att skapa ett live event på eTwinning och då får man chansen att se varandra, prata och dela dokument direkt: Fjärrundervisning på ett enkelt sätt.

Hälsningar från ett soligt Skellefteå

/Elisabeth Lindström, eTwinningambassadör

 

 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *