Förbered dig för Comeniusveckan i maj – vinn fina priser

Den 2 – 9 maj firas Comenius week, eller Comeniusveckan, i hela Europa. Syftet är att fira Europadagen den 9 maj och höja den ”europeiska temperaturen”!

 

Varför inte vara med, tillsammans med massor av  skolor i Europa? Just i år är ju maj alldeles fri från helgdagar så det kan kanske behövas något som bryter av och är roligt och annorlunda!

 

Vinn en videokamera!

Alla i Sverige som gör en Comenius-aktivitet under Comeniusveckan och beskriver den på http://www.comeniusweek.eu kommer att delta en utlottning av en smidig liten videokamera! Om VÄLDIGT många bidrar kan det hända att vi lottar ut fler videokameror!

Vi kommer också att lotta ut en fullsize europaflagga bland bidragen!

Vinnarna kommer att annonseras på bloggen: www.etwinning.se .

 

Varför gör vi det då? Vi vill förstås att det ska bli massor av ”stjärnor” över hela Sverige på kartan. Alla eTwinnare i hela Europa inbjuds till detta och vi vill att Sverige ska synas bäst!

 

 

Här ned ser du några förslag på aktiviteter som ni kan göra, själva i klassrummet eller  tillsammans med er eTwinningpartner.

 

 

  • Varför inte göra en Voki, en liten animerad avatar, som eleverna utformar efter eget huvud och spelar in en röst till. Låt den skicka en hälsning till en kamrat i Europa! Gratis och roligt för stora och små. Registrera er på www.voki.com och sätt igång!

 

Titta här på min Voki som jag gjorde på 5 minuter:

Formulärets överkant

http://www.voki.com/pickup.php?scid=3707886&height=267&width=200

 

  • Arrangera ett skypemöte med din eTwinningpartner och sjung tillsammans! Eller prata om hur ni ska lägga upp ert projekt! Eller något annat roligt som ni hittar på!

 

  • Ordna en Europadag på skolan. Varje klass ”adopterar” ett land  och lär sig en sång från landet och bjuder kanske på någon liten godsak som är speciell för det landet. Baka en baguette kanske?

 

Klasser som har eTwinningsamarbeten kan visa upp resultat från dessa.

 

Bara fantasin sätter gränser för vad ni kan hitta på!

Och glöm som sagt inte att berätta på http://www.comeniusweek.eu!

Logga in med din eTwinning-login.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *