Framtidens lärande är mobilt

Det är ett välkänt faktum att en stor del av inlärningen – kanske den största delen! – sker på andra ställen än i skolan. Här tror jag det finns otroliga möjligheter inom utbildningsområdet; skolan kan faktiskt nu erbjuda inlärningsmiljöer som elever kan använda sig av oavsett var de befinner sig rent fysiskt.

Inom kort har också många elever en mycket snabb internetanslutning i fickan, ‘always on’. Detta i sin tur kommer att leda till att kommunikationsmönstren ändras på ett drastiskt sätt, generellt i samhället och givetvis i skolan. Självfallet kommer också eTwinning att påverkas av dessa förändringar som innebär en stor utmaning – och enorma möjligheter.

Share

2 svar på ”Framtidens lärande är mobilt”

  1. Håller helt och hållet med dig angående inlärningsplatserna. Problemet är att vi lärare och politiker lever kvar i det gamla. Det är i skolan du ska lära dig, tänker vi hela tiden. Vi måste hitta sätt att få ut våra elever i världen, att få dem att förstå att det inte räcker med det vi har här hemma, i alla fall räcker det inte jämt. Men vi måste också själva våga oss ut.

  2. Jamen, du har så rätt Karin – fastnade i synnerhet för det du avslutade din kommentar med, att vi måste också själva våga oss ut. Både vad gäller möjligheterna till IRL-möten och genom exempelvis sociala medier. Enormt viktigt att lyfta blicken en aning..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *