Guldtrappan på Öckerö

Utmärkelsen Guldtrappan utdelas till skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete.

Tio skolhuvudmän är nominerade till kvalitetsutmärkelsen GULDTRAPPAN 2017 för hela eller delar av sin skolverksamhet. De tio skolhuvudmännen är i bokstavsordning:

Helsingborgs stad
Härryda kommun
Kunskapsskolan AB
Lapplands gymnasieförbund
Malmö stad
Stockholms stad
Täby kommun
Vellinge kommun
Västerås stad
Öckerö kommun

Öckerö kommunen har nu även haft besök av en delegationen från Guldtrappan för att titta närmare på vårt arbete. Skapade kreativitet och Makerspace är viktiga ledord.  Läs mer om besöket i artikeln i Datorn i Utbildningen via länken  Guldtrappan på Öckerö.

En viktig del i digitaliseringsarbetet är kompetensutveckling och en del av detta i vår kommun är SIKTA, (Skol-IKT för alla pedagoger) en utbildning som jag håller i kontinuerligt för pedagogerna. Där ingår eTwinning som ett verktyg för att utveckla det pedagogiska användandet av tekniken och göra saker man inte hade kunnat utan tekniken. Genom eTwinning kan man öka elevernas motivation genom att man gör saker ‘på riktigt’ med en verklig mottagare.

Cecilia Manfredsson

IKT-pedagog

eTwinningambassadör

Öckerö kommun

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *