Lära online!

Läreventen är korta intensiva online evenemang om olika teman. De leds av en expert och omfattar aktivt arbete och diskussioner bland lärare i hela Europa.

Vill du gå vidare i din professionella utveckling och träffa nya människor? Då är läreventen det rätta för dig!

7 oktober – 3 november: Att använda iPads i eTwinning

Arbetsspråk: engelska
Experter: Karl Malbert, Sofia Hög, Johan Nyberg och Björn Broberg
Ansökan öppnar: 28 september

Målet med det här Läreventet är att inspirera lärare som använder surfplattor som t.ex. iPads med sina elever. Under evenemanget får lärare möjlighet att undersöka gratis appar som passar för eTwinning-projekt i allmänhet. Eventet är uppdelat i fyra uppgifter som pågår i en vecka var. Varje uppgift tar ungefär 2-4 timmar eller mer att göra beroende på hur ambitiös man är. Det passar för lärare som har tillgång till en iPad2 eller senare och med erfarenhet av att ladda ner applikationer.

21 – 31 oktober: Musik i eTwinning 2

Arbetsspråk: engelska
Experter: Kurt Schiegel
Ansökan öppnar: 14 oktober

Det här eventet bygger på erfarenheter från det tidigare eventet, och vi fortsätter att undersöka hur man hittar lagliga resurser med musik utan royalties som kan användas i projekt. Deltagarna får även lära sig enkla metoder för att producera sin egen musik och publicera den. Det passar för lärare med lite erfarenhet av att använda online verktyg.

4 – 22 november: Hitta partner i eTwinning

Arbetsspråk: engelska
Experter: Irene Pateraki & Anne Gilleran
Ansökan öppnar: 26 oktober

Fokus i det här eventet ligger på aktiva sätt att hitta en partner i eTwinning. I slutet av eventet hoppas vi att alla deltagare har fått kontakt med en partner och har formulerat en projektidé som inledning till samarbetet. Det passar för eTwinnare som letar efter en partner, särskilt de som ännu inte har deltagit i ett projekt.

6 – 20 november: Kommunikation i eTwinning

Arbetsspråk: engelska
Expert: Adam Stepinski
Ansökan öppnar: 30 oktober

Kommunikation är avgörande för ett framgångsrikt eTwinning-projekt. Det är mycket viktigt med noggrann kommunikationsplanering och att enas om rimliga mål.

I det här eventet kombineras några pedagogiska och metodiska principer och ledtrådar med många praktiska uppgifter i att använda utvalda synkrona och asynkrona verktyg i eTwinning. Vi tar upp frågan att om olika kommunikationsmetoder stödjer olika syften så måste vi fatta medvetna beslut som bygger på projektprioriteringar och -mål när vi väljer dem. Det passar för eTwinnare med grundläggande kunskaper i olika online kommunikationsverktyg.


18 – 29 november: Yrkesförberedande utbildning i eTwinning

Arbetsspråk: engelska
Expert: Hilde Kletzl
Ansökan öppnar: 10 november

Det här eventet vänder sig i första hand till lärare i yrkesförberedande ämnen på högstadiet och gymnasiet. Deltagarna får undersöka hur man på bästa sätt kan integrera idéer om yrkesförberedande utbildning i klassens arbete och utveckla praktiska idéer för eTwinning-projekt med fokus på yrkesförberedande utbildning. Det passar för alla erfarenhetsnivåer.


25 november – 6 december: Webb 2.0-verktyg: Lära genom att göra

Arbetsspråk: engelska
Expert: Robert Conings
Ansökan öppnar: 18 november

I det här interaktiva lärventet (LE) får deltagarna arbetsuppgifter om några webb 2.0-verktyg. De verktyg som valts ut passar för projekt och är enkla att använda. Eventet vänder sig till nya webb 2.0-användare, men alla som vill delta på ett aktivt sätt är välkomna. I slutet av läreventet blir det en videokonferens och utvärdering.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *