PDW Nottingham med eTwinningambassadörer

Med stor nyfikenhet, förväntan och en hel hög av fjärilar som resesällskap begav jag mig mot Nottingham för att medverka vid min allra första PDW för eTwinningambassadörer. Det var med stolthet jag plockade ut min namnskylt och påbörjade det kontaktskapande och nätverkande som kännetecknar dessa träffar. Det är fantastiskt att befinna sig i ett sammanhang där man har som syfte att sudda ut gränser och skapa samarbetsformer eftersom det bäddar för en kontext fylld av respekt, värme och nyfikenhet.

Den inledande presentationen ”An Ambassador journey” med Michael Purves var väldigt inspirerande. Projekt som ”Animal talk” och ”Schoolovision” får mig att vilja ha elever igen. Eller kanske till och med vara elev! Michael nämnde även ett projekt som han kört och som han nu startar igen med namnet ”Snapshotofeurope” och när jag såg den röda tråden i hans presenterade projekt –  webbresurser, bloggar, musik och fotografering – kunde jag inte låta bli att tänka på en kollega hemma i Sverige vid namn Sara. Hon jobbar på samma vis och har liknande intressen och det slog mig igen hur eTwinning möjliggör att gränser suddas ut mellan länder, skolor, pedagoger, elever. Mellan människor!

Resten av dagen utgjordes av valbara workshops och jag besökte först ”Comenius & eTwinning” (Sarah Stead, Lesley Atkins och Anne Garner) där vi fick intressanta vinklingar kring hur dessa båda kan kombineras. Exempelvis kan ett Comenius föregås av ett lyckat eTwinningprojekt. Det kan även vara så att man använder eTwinningverktygen för att söka en Comeniuspartner. Eller så kan ett Comeniusprojekt fortlöpa som eTwinningprojekt efter att den officiella projekttiden löpt ut. Och så kan man ju faktiskt låta vissa skolor ”twinna” ihop sig vid större multilateriala Comeniusprojekt.

Därefter inspirerades jag att börja twittra igen i workshopen kring Sociala medier (med svenske kollegan Niilo Alhovaara). Niilos workshop var full av aktivitet och deltagarna kastades mellan twitter, TodaysMeet, paper.li och flera andra spännande webbresurser.

Under den efterföljande middagen hördes en del glada tillrop och man diskuterade både konferensen och hade vissa spörsmål kring maten:

etw_tweet1

En fråga som strax fick svar – via twitter.

Många tweets under söndagen handlade om att man ville tacka för en lyckad PDW:

etw_tweet2

Ytterligare en workshop, en spännande rundtur i Nottingham Caves och ett TeachMeet var delar i ett program som sammantaget var mycket givande. Och – om du minns Sara i början av mitt inlägg så kan jag avslöja att hon numera är ”nybörjar-eTwinnare ” och att  hon kommer att delta i Michael Purves projekt ”Snapshotofeurope”. Det ser jag fram emot att följa!!!

//Maria (maria.zell@mediapoolen.se)

Share

Ett svar på ”PDW Nottingham med eTwinningambassadörer”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *