Podcast på gång!

Screenshot 2015-01-22 12.37.29

Visste du att det finns mängder med intressanta program – mest tal men också video – tillgängliga genom internet, kring nästan alla tänkbara ämnen? Ännu bättre blir det kanske när jag avslöjar att det är enkelt att prenumerera på dessa podcasts helt utan kostnad och då kan man med hjälp av mobilen lyssna på godsakerna när och var man vill!

Denna vår kommer vi svenska eTwinning-ambassadörer också dra igång en alldeles egen podcast, med gäster från flera olika länder är det tänkt. Det hela är lite av en testverksamhet men vi siktar på att det första avsnittet skall vara klart i mars och då skall det också gå bra att prenumerera på hela ‘programserien’ precis på samma sätt som man gör med alla andra podcasts.

Hur gör man då bäst för att hitta podcasts och prenumerera på dom? Det finns många olika varianter på detta men det mesta har jag berättat om på min DViS-blogg, i inlägget Lyssna! (länken i klarspråk: http://bit.ly/LyssnaDViS). Och visst, det fungerar alldeles superbra att använda sig av podcasts i skolan – se bara hur Årstaskolan gjorde med Värmeradio. Samma tänk skulle kunna resultera i ett suveränt eTwinning-projekt..

Vi hörs – och hör gärna av dig om det finns något du undrar om podcasts!

 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *