Res och lär

 

 

Preliminärt program för “nabo-PDW” i Dals-Ed

Preliminärt program Nabo-PDW Dals-Ed 30 november – 1 december

 

30 november

12.00                  Lunch

13.00                  Vad är eTwinning –genomgång av portal och desktop

14.00                  Ett eTwinningexempel

14.30                  Kaffe

15.00                  Seminarium med frågestund och diskussion.   

Pia Huss är teater- och litteraturkritiker i Dagens Nyheter och medverkar i tidskrifter och radio med debattartiklar, kritik och reportage. Har sedan tjugo år särskilt kommit att specialisera sig på barn- och ungdomskulturfrågor, särskilt när det gäller litteratur, teater och dans. Mellan åren 2005 – 2009 redaktör för kulturtidskriften Opsis Barnkultur.

16.30                  Inledande partnerjakt

18.00                  Slut dag 1

19.00                  Julbord med dans

 

1 december

9.00                     Att planera och genomföra ett eTwinningprojekt

9.30                     Partneretablering

10.00                  Projektplanering och projektregistrering

12.00                  Avslutning och utvärdering

12.30                  Lunch och hemfärd

 

 

PDW för språklärare på “högstadiet” i norra Sverige

Nu har du chansen att anmäla intresse för att delta i den PDW för lärare i främmande språk på ”högstadiet” som äger rum i Haparanda 4-6 oktober. Inriktningen är film och filmskapande och du kommer att kunna starta projekt med kolleger från norra Finland. Konferensspråket är engelska, men ditt projekt kan vara på det språk som du och din projektpartner bestämmer.

Övriga villkor är att du ska vara registrerad på www.etwinning.net för att komma ifråga. eTwinning står för konferenskostnad samt de  måltider som ingår i konferensen. Du arrangerar din resa själv och bör bo inom bilavstånd från Haparanda. Din skola kan fakturera oss milkostnad enligt statliga normer (eller motsvarande kostnad med kollektivt färdmedel) och ersätta dig för resan. Utbildningen börjar 4 oktober klockan 15 och avslutas 6 oktober vid lunch. Vi ersätter inte förlorad arbetsinkomst, vikariekostnader, försäkringar eller traktamenten. Vi ersätter inte utlägg mot kvitto.  Deltagarens motprestation är att aktivt söka en projektpartner för ett eTwinning-samarbete och under konferensen eller snarast efter hemkomsten registrera ett samarbetsprojekt på www.etwinning.net.

Du anmäler intresse här.

Sista dag för intresseanmälan är 27 augusti och vi meddelar antagna under vecka 36.

 

Professional Development Workshop for Hospital School Teachers in Gothenburg 19 – 21 April 2012.

Kan inte ansökas här – uttagning genomförd.

Agenda

The venue

The Hotels

Directions

Participants

 Professional Development Workshop i Reims, Frankrike 23-25 maj 2012.

Nu kan du anmäla intresse att delta i eTwinnings PDW i Reims i Frankrike i maj. Deltagare i denna workshop är lärare från Sverige, Frankrike,  Island,  Norge, Finland och Belgien. Vi kommer att utse två lärare från grundskolans tidigare år och tre från grundskolans senare år och gymnasiet. Konferensspråket är engelska.

Den ska ge dig kunskap om eTwinning och dess verktyg, och idéer om hur samarbeten kan genomföras. Målet är att ge inspiration till samarbete och att skapa kontakter mellan skolor i Europa så att nya samarbeten kan uppstå. Som deltagare åtar du dig att under workshopen eller snarast efter hemkomsten registrera ett samarbetsprojekt på etwinning.net. Till denna PDW kommer vi att prioritera skolor från Skåne län.

Läs mer om villkor och anmäl ditt intresse via  Internationella programkontorets sida Res och lär.

 

Professional Development Workshop i Bratislava, Slovakien  24 – 26 maj 2012

Du som arbetar i grundskolans senare år eller gymnasiet i Västmanlands län har nu chansen att anmäla intresse för att delta i den PDW som eTwinning anordnar i Bratislava i slutet av maj. Vi söker fem intresserade lärare, 2-3 från varje skolform som är intresserad av att lära sig mer om eTwinning och av starta ett samarbetesprojekt. 40-50 lärare från Österrike, Finland, Luxemburg,Nederländerna, Sverige och Slovakien kommer att delta. Till denna PDW kommer vi att prioritera skolor från Västmanlands län. Villkor för deltagande och länk till intresseanmälningsformuläret hittar du på Internationella programkontorets sida Res och lär.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *