Rostig efter sommaren? Så här putsar du upp din eTwinningprofil för att komma igång

Välkomna tillbaka till den nya terminen. I år har skaran svenska eTwinninglärare vuxit med nästan 600 personer och med fler än 100 nya eTwinningprojekt med svensk partner. Är du en av de nya lärarna i eTwinning – eller är du en av dem som varit med länge men inte varit så aktiv på senaste tid? Här följer några enkla tips för att komma igång med eTwinnandet efter en välförtjänt sommarpaus.

Inloggning och lösenord

Om du tappat lösenordet till eTwinningplattformen, har du två alternativ:

Klicka på Har du glömt ditt lösenord?, fyll i din e-post (den du registrerat dig i eTwinning med) och vänta på att du får återställningslänken till din e-post. Obs. Detta kan dröja en stund.

Om detta inte fungerar,  kan du också vända dig till eTwinningteamet på UHR genom etwinning@uhr.se

Vet du att du använder korrekt lösenord men kommer ändå inte in, kan följande ha hänt. Enligt EU:s datasäkerhetslag måste information om de eTwinnare som inte loggat in på eTwinningplattformen på tre år avlägsnas. Om du är en av dem, så betyder det att du inte längre kan logga in och att det inte finns kvar data om det du gjort på plattformen. Ditt namn avlägsnas från de projekt och aktiviteter som du deltagit i. Vill du fortfarande vara med i eTwinning, kan du registrera dig på nytt som ny användare!

Uppdatera din profil

Kontrollera allra först att din profil på eTwinning.net är i up-to-date. Din profil kan ses av alla andra registrerade eTwinnare – dessa är ju potentiella projektpartner – och därför är det viktigt att den säger dem vem du är.

Har du bytt skola, är din elevgrupp av annan ålder än förra året, har du nya projektidéer? Kunde du lägga in ett foto på dig själv? En bristfällig profil kan bidra till att du går miste om kontakter så ta dig några minuter tid och gör en uppdatering.

Kontrollera även fliken ’Mina intressen’ och bocka gärna för att du är intresserad av ett eTwinningprojekt. Det är en viktig signal för andra eTwinnare.

På eTwinning.net hittar du pedagoger från hela EU, från Norge och Island, Liechtenstein, Albanien och Serbien. Vill du också hitta pedagoger från EU:s samarbetsländer Moldavien, Ukraina, Armenien, Azerbajdzjan och Tunisien så kom då ihåg att bocka för ’Öppen för eTwinning Plus’ i din profil.

Instruktionsvideo: Profilredigering

Behöver du mer hands-on-handledning är det bara att mejla eller ringa oss på eTwinningteamet vid UHR

eTwinningteamet vid Universitets- och högskolerådet
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *