School Education Gateway, vad är det? Vad hittar jag där?

Logotyp för SchoolEducationGateway:
text: SchoolEducationGateway
Europas onlineplattform för skolutbildning

För dig som lärare och skolledare innehåller webbplatsen intressanta artiklar och resurser såsom publikationer, undervisningsmaterial och färdiga handledningar.

School Education Gateway är EU-kommissionens webbplats. Den finns på 23 europeiska språk och är en enda kontaktpunkt för lärare, skolledare, beslutsfattare, experter och andra yrkesverksamma på skolområdet. Gå med idag och håll dig uppdaterad om politiska åtgärder och insatser för skolan i Europa!

School Education är en öppen sajt. Men vill du spara favoritartiklar eller kommentera innehåll måste du logga in. Och som eTwinninglärare kan du använda samma inloggningskoder som till eTwinningplattformen.

Här en kort summering på innehållet:

  • Senaste – Nya insikter i politik och praxis inom skolutbildning i Europa: korta nyhetsartiklar, en kalender med event och en samling med god praxis från projekt och klassrum i Europa.
  • Synpunkter – Din informationskälla till åsikter och idéer inom skolutbildning via artiklar och intervjuer.
  • Resurser – Publikationer för att hålla sig informerad, färdiga handledningar och undervisningsmaterial från hela Europa för din undervisning! Se också hur European Toolkit for Schools kan vara till hjälp för din skola att utveckla inkluderande utbildning och ta itu med skolavhopp. Hitta andra aktuella resurser som god praxis och anvisningar för entreprenöriellt lärande.
  • Temasidor – Undersök innehållet via EU:s nio viktiga prioriteringar inom skolutbildning.
  • Teacher Academy – gör det möjligt för lärare att hitta många olika fortbildningsmöjligheter och resurser för sin undervisning.
  • Läs mer på Om School Education Gateway

Texten är publicerad av eTwinningteamet vid UHR

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *