Sök en plats till eTwinningsseminariet i Italien i september

Två streckgubbar för samman två röda pusselbitar

Är du ny i eTwinning? Jobbar du som låg- eller mellanstadielärare? Är du nyfiken på att börja eTwinna men behöver en puff i rätt riktning? Ligger din skola dessutom i ett glest befolkat område? Skicka oss då en intresseanmälan för att delta i ett eTwinningseminarium för nybörjare i Favignana Italien 26-28 september. Sista ansökningsdag är redan 10 juni.

Inom eTwinning arrangeras regelbundet internationella seminarier som kompetensutveckling för personal i skola och förskola, i syfte att möjliggöra nätverkande och projektbildning. Eventen arrangeras av ett eller flera eTwinningsupportcentrum och hålls på olika ställen i Europa. Seminarierna varar som regel i 2-3 dagar, då lärare från flera länder strålar samman.

Till eTwinningsseminariet för låg- och mellanstadielärare  som arrangeras i Favignana i Italien kommer deltagare från Italien, Finland, Norge, Danmark och Lettland. Tanken är att samla deltagare från mindre skolor i glesbygden, som är nya i eTwinning. Seminariespråket är engelska  men de projekt du startar får naturligtvis vara på vilket språk som helst. Seminariet bjuder på workshops av olika slag, på olika aktiviteter för att hitta projektpartner, och så kommer det att finnas tid för planering av era projekt. Seminariet börjar på eftermiddagen torsdagen den 26: september och avslutas vid lunchtid lördagen 28:e september.

Hur ansöka?

Skicka oss en individuell ansökan via nedanstående länk senast 10 juni Också din arbetsgivare måste vara informerad om seminariet och vad det innebär. Vi kan inte ta i beaktande identiska ansökningar eller ansökningar där läraren inte matchar seminariets målgrupp. Vi kan heller inte ge platsen till dig som deltagit (eller vars kollega deltagit) i ett liknande internationellt seminarium under fjolåret. Förtur ges till lärare som jobbar i (gärna mindre) skolor i glesbygden eller i avlägsna områden. Att dessutom vara registrerad i eTwinning är också en fördel.

Tecknad pil

Till intresseanmälan (Webropol)

Villkor

eTwinning i Sverige (Universitets- och högskolerådet) står för tåg- eller flygbiljett till närmaste flygplats i mållandet, och för seminarieprogrammet (inklusive övernattning och måltider som hör till programmet). Av deltagarna förväntar vi oss aktivt deltagande i hela programmet och att de hittar en eller flera samarbetspartner samt startar ett självvalt eTwinningprojekt under seminariet, som de sedan genomför med eleverna. Tanken är även att deltagarna kan sprida sina eTwinningkunskaper på den egna skolan/i kommunen. Vi vill också att deltagarna senare deltar i en kort e-postintervju om sina projekterfarenheter.

Alla sökande får återkoppling per e-post senast senast 13 juni. Har du frågor så kontakta oss gärna på eTwinning@uhr.se

Kort om eTwinning

eTwinning är en EU-finansierad digital plattform för förskola, grundskola och gymnasium där lärare med klass kan samarbeta med andra lärare och elever runt om i Europa. Pedagogerna väljer själva hur de lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål. Samtidigt blir lärarna medlemmar i ett europeiskt pedagognätverk med fler än 600 000 registrerade användare. I Sverige ligger supportcentret för eTwinning på Universitets- och högskolerådet.

Inlägget är publicerat av eTwinningteamet vid Universitets- och högskolerådet

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *