Ur en eTwinningambassadörs vardag

Georgia W

Detta läsår arbetar jag med fem olika eTwinningprojekt utöver min fulla tjänst.

Man kan fråga sig varför jag väljer att använda eTwinning i min undervisning. Det enkla svaret är att det är berikande för både mig och eleverna. Det ingår i vårt läraruppdrag att arbeta internationellt och att använda digitala verktyg i skolan. Mina olika projekt där arbetsspråket är antingen engelska eller tyska ger eleverna enorma möjligheter att träna språken, att förkovra sig i andra kulturer, att lära känna ungdomar i andra europeiska länder och att bli ansvariga världsmedborgare. Projekten leder till kreativitet och kritiskt tänkande. Teknologin ger oss enorma möjligheter att chatta, skypa, göra filmer, skicka kort, göra powerpoints o.s.v. Ett litet klick och vi delar vår vardag med varandra. Fantastiskt!

Jag och mina elever har lärt oss göra quiz med hjälp av QR-koder, vi har använt Kahoot för att förhöra varandra och för att lära oss om varandras länder. Vi har använt Tricider för att diskutera hur vi använder oss av våra mobiler. Vi har diskuterat hållbar utveckling. Vi har tillverkat loggor. Dessa är endast några exempel hur man kan jobba i projektform. Det ena leder till det andra och inspirationen flödar.

Jag har lyckats få en kollega på min skola inspirerad att starta ett projekt med Italien som handlar om mat och recept. Detta passar ypperligt eftersom hon arbetar på restaurangprogrammet.

I början av mars fick jag åka till Stockholm och delta i eTwinningjuryns arbete med att utse vilka två pojekt som skulle få 2016-års nationella pris. Det var en mycket intressant och givande upplevelse! Vi i juryn var rörande överens om vilka projekt som var klart bäst och värda en utmärkelse.

Keep calm I slutet av april har jag fått ett erbjudande att föreläsa om eTwinning på Göteborgs Universitet för blivande engelsklärare. Detta ser jag fram emot! Jag hoppas kunna sprida idéer och inspiration så att fler lärare tar steget till framtida eTwinnande.

Genom att delta i olika eTwinninggrupper och lärevent har jag lärt mig mycket, fått ett stort nätverk och vänner i hela Europa.

Och på detta sätt fortsätter jag, en gång eTwinnare, alltid eTwinnare!

Georgia Wilhelmsson
Lärare på Uddevalla Gymnasieskola & eTwinningambassadör

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *