Using your iPad for eTwinning projects – eTwinning Learning Labs

Using your iPad for eTwinning projects – eTwinning Learning Labs 

Jag tänkte jag kunde koppla lite till Jyttes inlägg och film och olika möjligheter inom som också finns genom eTwinning. eTwinning erbjuder både möjlighet att lära sig om olika digitala verktyg, samt få användning av dom på ett fantastiskt sätt i undervisningen genom att man lär och delar med sig till andra i Europa.

eTwinning erbjuder regelbundet onlinekurser som man kan delta i, de annonseras på ‘eTwinningskrivbordet’ och där anmälan man sig också. ‘eTwinningskrivbordet’ får du tillgång till när du registrerar dig på www.etwinning.net.

Nu har nyligen kursen “Using your iPad for eTwinning projects”  avslutats. Det har varit en mycket populär kurs med ca 120 deltagare från Europa och ett stort antal svenskar som deltagit.

Kursen baserades på projektkitet “Kulturbilder” fast med nya inslag genom att använda iPaden och olika appar. Det var 4 olika appar som förevisades och användes i kursen för olika uppgifter och produktioner.

1. Instagram, för att ladda upp egna bilder, en traditionell som representerade landet och en som representerade något fritidsintresse. Du kan se alla bilderna genom att gå in på appen Instagram och skriva #etwinningipad2012. Har du inte appen är den gratis att ladda ner och sen registrerar man sig för att få ett konto.

2. iMotion HD, för att göra filmanimeringar. Uppgiften var att visualisera var vi bor.

3. Vimeo, filmredigeringsapp, finns även som webbsida och man kan publicera filmerna (liknande youtube) Här var uppgiften att skapa en film antingen om ett typiskt ordspråk  eller  “do’s and dont’s” från det egna landet.

4. Dropbox, spara och dela filer och Hokusai, ljudredigering. Här skulle man välja att spela in när man berättar en traditionell berättelse, om en typisk tradition eller rolig historia.

Håll utkik efter nya “Learning Labs”, en fantastisk möjlighet till rolig, utmanande och smidig fortbilning!

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *