Vad är viktigt i historieböckerna?

Projektplanering pågår.

Under veckan har ett par svenska historielärare deltagit i ett kontaktseminarium i Lviv, Ukraina. Deltagare har varit lärare från bland annat Ukraina, Polen, Georgien, Frankrike, Turkiet, Danmark och Sverige. Alla med syftet att starta nya digitala projekt och utbyten.

 

Många intressanta projekt har påbörjats där lärare och elever från länder, som i vanliga fall inte jämför sin historia och sin historieundervisning, får en möjlighet till intressanta diskussioner. Det är projekt om hur kvinnor lyfts fram, eller göms undan, i ländernas historieläroböcker. Det finns även projekt med temat ”unpunished crimes”, första världskrigets inverkan på länderna samt jämförelse mellan historiesyner ch mycket annat.

Det finns möjlighet att, även om man inte deltagit i ett kontaktseminarium, hitta projektpartners med liknande projektidéer. Gå in på Partnersök på eTwinning Live!

Under eTwinning Live, Redigera profil, Mina intressen kan du öppna upp för fler samarbeten.

Glöm inte att klicka i ett intresse för samarbete med eTwinning Plus –länderna (Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Tunisien och Ukraina) i din profil. Dörrar öppnas för nya internationella utbyten.

 

/eTwinningteamet genom Kristina Dahlberg

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *