Vinnande projekt i eTwinningtävlingen utsett

Vad kan väl vara lämpligare på alla hjärtans dag än att meddela att vinnande projekt i den svenska eTwinningtävlingen nu är utsett. Efter ett ovanligt långt jurysammanträde kunde slutligen vinnaren utses, och juryn beslöt även att ge ett hedersomnämnande. 

Vinnaren av 20 000 kronor att användas för att fördjupa arbetet med internationalisering och/eller digitalt arbete gick till Förskolan Graniten i Halmstad för projektet Four Seasons som genomförts av  Maria Swirtun och hennes kolleger, tillsammans med barnen på förskolan. 

Priset kommer att överlämnas  under en högtidlig ceremoni vid en tidpunkt under våren, vilken vi bestämmer i samråd med Maria Swirtun.

Juryns motivering lyder:

 För ett väl planerat och genomfört projekt, naturligt integrerat i förskolans ordinarie arbete.  Med enkla medel och genom användning av digital teknik har projektet öppnat ett fönster mot Europa. Pedagogerna vid Granitens förskola har, på ett enkelt men för denna åldersgrupp ännu inte så vanligt sätt, skapat levande kommunikation och vidgat barnens vyer då de fört in den europeiska dimensionen i deras vardag genom sång och lek.  

 

Ett hedersomnämnande går till  projektet  How to become a chef in Europe utfört av elever på hotell- och restaurangprogrammet under ledning av läraren Michael Isaksson på  Dackeskolan i Mjölby. 

 Juryns motivering till hedersomnämnandet lyder:

 Genom nya grepp har eleverna på hotell- och restaurangprogrammet aktiverats och kunnat se sin egen verklighet tillsammans med europeiska kamrater runt om i Europa. De har på ett kreativt sätt fått stifta bekantskap med råvaror från andra europeiska länder och med hjälp av digital teknik utbytt erfarenheter med varandra i ett verkligt samarbete. Det kontaktnät som skapats utgör en värdefull bas för fortsatt utveckling inom deras kommande yrkesbana.

 Grattis Maria och Michael och alla inblandade kolleger och elever!

Alla fyra projekt som nominerats till finalomgången erbjuds dessutom en kostnadsfri föreläsning om Internationella programkontorets olika program för  stöd (ekonomiskt och pedagogiskt) och hjälp till internationalisering, på respektive skola.

Som extra grädde på moset så kommer alla fyra skolorna också att få en helårsprenumeration på tidskriften Datorn i Utbildningen som ges ut av föreningen  med samma namn, och som innehåller reportage och tips kring hur man kan arbeta med digitala verktyg i sin undervisning.

Share

Ett svar på ”Vinnande projekt i eTwinningtävlingen utsett”

  1. Bara att niga och tacka för att vi även i år får ta del de möjligheter som programkontoret har att erbjuda. Synd att vår Twinspace inte var kvar i sin helhet, men faktum är att jag mycket hellre vill att någon annan får de två finaste priserna i år. Grattis till Halmstad och Mjölby. Ska ta kontant med höga vederböranderna och hoppas att ni från programkontoret kan få ett par värdefulla timmar på någon kompetensutvecklingsdag.
    Årets upplagor av “Snapshot of Europe” och “Schoolovision” engagerar hela vår lilla skola detta år. En klar extra bonus att e-twinning blir en angelägenhet för alla på skolan. Även konstprojektet som går för andra året, med ett större antal skolor än förra året, är hela skolans.
    MEN jag saknar det lilla projektet, det med veckoliga kontakter med en eller två deltagare. Ett sån´t ska jag satsa på till hösten igen, för det ger mest av allt. De stora projekten är mera happenings än kontinuerligt arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *