Vinnaren i den svenska eTwinningtävlingen utsedd

Vinnaren av 2012 års eTwinningtävling är nu utsedd. Juryn har utsett projektet Shakespeare and Friends – acts and facts under ledning av Birgitta Flodén, Hässelbygårdsskolan i Stockholm, i samarbete med Sarah Talbot, Stratford upon Avon i Storbritannien.

Eleverna i Stockholm och Stratford har tillsammans studerat Shakespeare och hans dramer för att sedan sätta upp musikalinslag i form av “show cases” bestående av korta utdrag ur shakespeares texter. Sång, musik och dans är levande inslag i arbetet, såväl som studier av texter.
eTwinningteamet gratulerar Birgitta och Sarah!

Hässelbygårdsskolan och Birgitta vinner 20 000 kronor att användas till att bredda eller fördjupa skolans arbete med internationalisering och/eller användning av digitala verktyg i samband med detta.
Juryns prismotivering lyder:
“Projektet är välstrukturerat och ämnesövergripande med både teoretiska och praktiska inslag. Tema Shakespeare är ett kreativt och okonventionellt val som gör projektet till en motiverande, intressant och stimulerande resa i tid och rum. Elever och lärare är involverade och eleverna har aktivt tagit ansvar för projektet. Många olika IKT-verktyg används på ett ändamålsenligt sätt. Den gedigna dokumentationen av projektet gör det överförbart. Ett välplanerat och sammanhållet projekt.”

Jurynmedlemmarna är anställda vid Skolverket, SIDA, SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten), Europeiska kommissionens representation i Sverige, DIU (Föreningen Datorn i utbildningen) och IPK (Internationella programkontoret). Dessutom deltog förra årets svenska eTwinningpristagare, Maria Swirtun från Granitens förskola i Halmstad, i juryarbetet.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *