Workshop-morgon

Dagens första workshop börjar 10.00 och det finns en mängd att välja mellan. Lars-Erik och jag väljer att delta i den om priset i klassen 12-15 år: My town in numbers. Tre länder, Rumänien, Holland och Tjeckien, löser matematiska problem tillsammans med användning av olika digitala verktyg. Det kan vara att mäta volymen av ett rum t.ex. fysiksalen, eller skolvägens längd. vid ett tillfälle skulle eleverna plantera morötter i skolträdgårdendå  en grupp fick räkna ut hur mycket frön som behövdes och hur de kunde köpas till förmånligaste pris. Ett av resultaten är att eleverna motivation ökar.

En stor fördel med projektet är att det kan anpasssas till olika åldrar genom att uppgifterna varieras i svårighetsgrad.
Ett spännande projekt som är både enkelt att utföra och väldigt konkret. T.ex. fick eleverna i en tävling göra förslag till “projektlogga” och den som valdes ut gav arbetet en tydlig identitet och eleverna “äganderätt” till projektet.

Läraren som presenterade projektet gjörde det i Prezi.com, vilket var trevligt som omväxling till alla PowerPoint som alltid används! Testa själv!

Ett annat vinnarprojekt handlar om miljö 50 simple things you can do to save the earth, insprirerat av boken med samma namn Eleverna aktiverades att tänka på hur man själv kan påverka miljön i positiv riktning vilket gav dem en känsla av att alla kan göra något i ställer för att känna att “det är ialla fall kört” .  Vad var och en gör  kan verkligen göra skillnad!  Naturligvis användes många olika digitala verktyg, bl.a. användes www.ning.com som samarbetsyta.

Share

4 svar på ”Workshop-morgon”

  1. Hurra jag hittade kommentars “knappen”
    “inga kommentarer” hette den!
    Jag deltar i workshopen “Learning by doing, making a video” och vi anvande en vanlig stillbildskamera med filmfunktion. Det fungerar tillrackligt bra i de flesta skolsammanhang och ofta har eleverna tillgang till en egen. Kolla dock noga hur filerna skall foras over till datorn sa att det finns ratt sladd eller kortlasare.

  2. Hej!
    Jag sitter pa workshopen “Learning by doing, making a video.” Vi fick uppgiften att filma ett mote mellan tva personer. Efter att vi planerat filmen gick vi ut for att filma. Vi stotte pa problem nar vi skulle fora over filerna. Vi far se hur det loser sig.

  3. Jag tillbringade formiddagen pa en mycket intressant forelasning som handlade om att fa hela skolan engagerad. Det var kul att traffa en larare som brann sa for sitt yrke och sina projekt. Hon fick en rad nya tankar att fodas i mitt huvud!

  4. Jag var på en intressant workshop om Intercultural Understanding med James Chamberlain. Han pratade om olika kulturella skillnader mellan länder som han hade upplevt och gav exempel på hur man kunde jobba med det som en del i språkinlärning. Tyvärr hann han inte med allt han hade tänkt prata om så den workshopen hade gärna fått vara längra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *