Bloggkurs och eTwinningtankar

I början av veckan höll jag i en bloggkurs där vi under fyra timmar gick igenom verktyget Blogger från grunden. När deltagarna lämnade Mediapoolens lokaler hade de alla en blogg som de designat, personanpassat vad gäller kommentarsfunktioner och transperens m.m. De hade skapat olika inlägg med bilder, filmer, lärt sig bädda in objekt – och fått med sig en resursbank med tänkbara tjänster som i framtiden eventuellt kan kombineras med bloggen: ljudbloggning, slideshare, voki, picasabildspel och liknande.

Vi förde ständiga samtal kring hur en blogg kan användas och i vilka sammanhang den kan utgöra ett verktyg för publicering och lärande – och i de samtalen hamnade vi ofta på eTwinning- och Comeniusprojekt. Någon i gruppen var involverad i Comenius men ville prova eTwinning. Någon hade varit på vårt seminarie “Är du nyfiken på eTwinning” och ville veta mer. Jag blev inbjuden att komma att informera i slutet av terminen.

Jag kunde också föra samman en polsk kollega med en av deltagarna i min grupp. Min polska kollega söker en svensk partner till ett större projekt med flera länder inblandade, och min svenska bloggkursdeltagare hade en önskan att hitta ett projekt för sin grupp. Och eftersom en blogg redan skapats för projektet kunde vi studera de inlägg som redan fanns på plats. Det blev så oerhört tydligt hur en gemensam puliceringsyta kan gagna projekt. Likväl som att en blogg (eller annan digital samarbetsyta) motiverar de barn och ungdomar som är med!

Nu väntar Nottingham, och därefter ser jag fram emot mitt första informationstillfälle som eTwinningambassadör!

//Maria (maria.zell@mediapoolen.se)

Share

Ett svar på ”Bloggkurs och eTwinningtankar”

  1. Men du har ju redan gjort flera ambassadörssjobb! Och väldigt bra och entusiastiskt också!!! Så efter eTwinnings ambassadörsträff i Nottingham kommer nog ännu mer att hända… /AM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *