eTwinning Conference Budapest 2011

Den 31 mars – 2 april ägde den årliga eTwinningkonferensen rum i Budapest, då bland annat eTwinningpriser delades ut. Konferensen med titeln “Empowering Pupils” hade för första gången de vinnande eleverna på plats vilket förgyllde tillställningen. Att se eleverna gå upp på scenen tillsammans med sina lärare för att mottaga priser och applåder berörde och värmde. Att få se små glimtar av vad de gjort under sina dagar i Budapest var också väldigt inspirerande. Samt att få in inblick i de projekt som lett fram till en vinst.

Under konferensen fanns som vanligt en hel del tid till nätverkande och de fina lokalerna var väldisponerade. Under torsdagen bjöd Tim Rylands på ett pärlband av webbresurser och pedagogiskt tänk. Flera av resurserna har jag bloggat om under fliken “Digitala tips” och fler blogginlägg kommer!

Under fredagen besökte jag bland annat workshopen “Web 2.0 applications and IT tools for projects” som gav ännu fler tips på intressanta webbresurser. Och jag lärde mig en hel del nytt kring det som kallas eLearning 2.0 i en workshop med samma namn. Det senare är en metod för att med hjälp av datorer och kommunikationsteknik förstärka inlärning. Web 2.0 däremot är ett samlingsbegrepp och gemensamt för Web 2.0 är att användarna ska ha stora möjligheter till interaktivitet och samarbete. Användaren ska själv kunna vara med och bidra till sajtens innehåll.

Den fantastiska galan, de pedagogiska samtalen, den sena timmen på hotellet då vi diskuterade TwinSpace över en bit mat och en iPad, framtidsplanerna för nya samverkansformer – allt detta är eTwinning Budapest. Krydda det med nya bekantskaper och en otrolig känsla av att befinna sig i en varm mellanmänsklig atmosfär. Vad mer kan jag säga?

//Maria (maria.zell@mediapoolen.se)

Share

2 svar på ”eTwinning Conference Budapest 2011”

 1. Jag håller med Maria helt och hållet i allt hon skriver. Jag träffade många trevliga och entusiastiska kollegor, lärde mig mycket nytt och fick många bra tips under konferensen.
  Jag var på tre workshop där jag bland annat fick en massa bra tips om hur man kan få eleverna mer motiverade genom projekt arbeten (Motivating student through eTwinning project), hur man kan lägga upp tänket runt nätsäkerhet (Empowering pupils on digital competences) och till sist, precis som Maria en massa bra tips om bra webresurser (Web 2.0 applications and IT tools for projects). Allt mycket bra att ha och föra vidare till kollegor i egenskap av PIM-examinator på skolan.
  Jag har huvudet fullt med tankar och idéer inför nästa läsår med ny läroplan, som verkar riktigt bra. Förhoppningsvis ett läsår med eTwinning project och ett nytt Comenius-projekt!

 2. Hejsan Maria.
  Kul att läsa din blogg och jag håller med dig till fullo.
  Det var en helt fantastisk konferens i Budapest. Min första eTwinning konferens men förhoppningvis inte den sista.
  Det var också mitt första besök i Budapest och det vet jag med bestämdhet att dit kommer jag att resa igen , för av vad jag hann att se av staden så var den mycket vacker .
  Vårt Comenius project My place-Roots of my life hade blivit ett av de uttagna projekten som tävlade om förstapriset. Som ni förstår så vann vi inte , men det var inget vi deppade över, nej vi var hur nöjda som helst att bara ha fått chansen att vara med och tävla. Jag skriver vi eftersom mina partner från Finland, Tjeckien och Tyskland också hade fått en inbjudan att vara med på samma konferense. Detta gav oss ett extra tillfälle att planera och diskutera vårt projekt och i första hand nästa projektbesök som ska ska hos oss på Sjumiaskolan i Göteborg.
  Nu på söndag kommer 44 elever och 12 lärare från Finland, Tyskland, Tjeckien och Turkiet på besök till vår skola.De ska stanna en vecka. lärare Alla våra elever har jobbat extra hårt de senaste veckorna med förberedelser för att det ska bli ett så trevligt besök som möjligt. Sedan hoppas vi också på att vi har vädrets makter på vår sida för visst är Göteborg finast i solsken.
  För att åtegå till konferensen i Budapest så tycker jag att upplägget var väldigt bra. Intressanta föreläsningar, workshops, god mat, fantastisk galamiddag och inte minst alla möten med entusiastiska lärare. Under gala middagen fick jag kontakt med några trevliga lärare från Italien som jag ev. Kommer att få fortsatt kontakt med.
  Sedan var hela den svenka delegationen jättetrevlig och så kul det var att ha sällskap på planet av dig och Anders.
  Ann-Britt Bender

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *