Inspireras att starta eTwinningsprojekt

12231309_137576623269115_459839458_n

Flertalet möjligheter finns att tillgå inför tankar om internationalisering på skolan. Genom att kontakta Karin, Jenny eller Kristina på Universitets- och högskolerådet (UHR), har din skola möjlighet att planera en workshop, konferens eller inspirationsmöte med någon från UHR eller med en eTwinningambassadör. På SETT-mässan som pågår den här veckan är några ambassadörer med i UHR:s monter och berättar om olika projekt, vilka kanaler som finns för samarbete och visar upp plattformen Twinspace.

Under våren har jag haft möjlighet att komma ut till Enskilda gymnasiet och berätta om eTwinning och Twinspace samt inspirera lärare till att starta projekt. Detta har varit utvecklande för mig som pedagog, för genom att berätta om mina projekt har jag även fått tid till att reflektera över mina samarbetsprojekt. Dessutom har jag i samband med dessa genomfört utvärderingar med eleverna. Elevernas reflektioner tillsammans med mina erfarenheter bekräftar att eTwinning är en fantastisk portal. Den har gett mina elever möjlighet till utveckling på olika sätt och därför vill jag dela med mig några av deras citat.

”Det kan ha varit ganska utmanande vid vissa tillfällen men det har varit värt det i slutändan då jag lärt mig mycket. Jag märker att min grammatik i engelskan har utvecklats då vi har skrivit flera artiklar och andra texter på engelska.” (tjej, 15 år)

”Jag tycket det varit roligt att arbeta med eTwinning då jag bland annat lärt känna nya människor, lärt känna lite nya kulturer, hur olika länder i Europa firar olika högtider osv. Jag tycker att eTwinning gör engelskan till ett roligare ämne samtidigt som man lär sig mer.” (kille, 14 år)

”Jag tycker att det är roligt att arbeta med eTwinning eftersom att det var något nytt som jag inte tidigare jobbat med. Det är ett bra sätt att få använda den talade engelskan istället för den skriftliga. Man får även veta saker om hur andra elever i vår ålder har det i skolan tack vare de skoltidningar och undersökningar vi gjort.” (tjej, 15 år)

”Jag har lärt mig att man inte bara kan träffa nya folk över Facebook och Instagram utan att de finns flera anda sätt att lära känna folk.” (kille, 15 år)

Natasa Kolarevic
Lärare på Novia Engelska Skolan & eTwinningambassadör

Share

Ett svar på ”Inspireras att starta eTwinningsprojekt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *