INSTÄLLDA: Internationellt eTwinningseminarium i Lettland och i Sverige. Sök en plats!

Två streckgubbar för samman två röda pusselbitar

Vill du starta ett eTwinningsamarbete? Och ta snabbfilen när det gäller att hitta projektpartner och komma igång med planeringen? Sök då till ett av våra eTwinningsseminarier där du får hjälp med detta – och samtidigt kompetensutveckling. För högstadielärare har vi ett seminarium på De globala målen i Stockholm 7-9 maj. Och jobbar du på låg- eller mellanstadiet kan du söka till seminariet om kodning i Lettland 22-25 april (obs! Letttland inställt) . eTwinning på UHR står för seminariekostnaderna.

Inom eTwinning arrangeras regelbundet internationella seminarier. Eventen arrangeras av ett eller flera eTwinningsupportcentrum och hålls på olika ställen i Europa. Seminarierna varar som regel i 2-3 dagar, då lärare från flera länder strålar samman både för kompetens-utveckling och också för att hitta eTwinningpartner och starta ett självvalt samarbete.

INSTÄLLT pga Covid-19: Coding in elementary school – Lettland 22-25 april

Plats: Sigulda, Lettland
Tid: 22-25 april 2020 (start ca kl 17 den 22:a och avslutning kl. 12 den 25:e
Deltagande länder: Tjeckien, Slovakien, Grekland, Storbritannien, Litauen, Norge, Malta, Slovenien, Sverige och Lettland
Målgrupp: lärare på låg- och mellanstadiet (med elever i åldrarna 6-12)
Seminariespråk: engelska (men projekten är förstås på det/de språk ni väljer)
Förarbete: Lätt nätverkande på projektplattformen Twinspace enligt instruktioner

Framflyttat till 15-17 oktober: The Global Goals in eTwinning projects – collaborating on sustanable development and target 4.7 – Djurönäset 7-9 maj

Plats: Djurönäset (1 timme utanför Stockholm)
Tid: 7-9 maj 2020 (start ca kl 15 den 7:e och avslutning ca kl. 13 den 9:e)
Deltagande länder: Österike, Bulgarien, Tjeckien, Danmark, Estland, Tyskland, Lettland, Moldavien, Slovenien, Spanien, Ukraina, Storbritannien och Sverige
Målgrupp: lärare på högstadiet, gärna i ämnen såsom biologi, geografi och samhällskunskap
Seminariespråk: engelska (men projekten är förstås på det/de språk ni väljer)
Förarbete: Lätt nätverkande på projektplattformen Twinspace enligt instruktioner

Hur söker jag?

Skicka oss en individuell ansökan via nedanstående länk senast 18 mars. Men vänta inte med att söka, vi fyller nämligen platserna kontinuerligt. Också din arbetsgivare måste vara informerad om seminariet och vad det innebär. Vi kan inte ta i beaktande identiska ansökningar (ansökan från flera personer med identisk text) eller ansökningar där läraren inte matchar seminariets målgrupp. Vi ger som regel inte en plats till dig som deltagit (eller vars kollega deltagit) i ett liknande internationellt seminarium under fjolåret. Förtur ges till lärare som redan är registrerade i eTwinning. Observera också att vi som regel inte skickar två lärare från samma skola till ett seminarium, men till seminariet, och i så fall måste båda lärarna starta varsitt projekt.

Till intresseanmälan (Webropol)

Villkor

eTwinning i Sverige (Universitets- och högskolerådet) står för tåg- eller flygbiljett till närmaste flygplats/tågstation i mållandet, och för seminarieprogrammet (inklusive övernattning och måltider som hör till programmet).

Av deltagarna förväntar vi oss aktivt deltagande i hela programmet och att de hittar en eller flera samarbetspartner samt startar ett självvalt eTwinningprojekt under seminariet, som de sedan genomför med eleverna.

Efter seminariet ska deltagarna hålla en eTwinningpresentation/workshop på skolan/i kommunen och även bjuda med en kollega i sitt nystartade projekt.

Vi ser också gärna att deltagarna senare deltar i en kort e-postintervju om sina projekterfarenheter.

Alla sökande får återkoppling per e-post allra senast 23 mars. Har du frågor så kontakta oss gärna på eTwinning@uhr.se


Kort om eTwinning
eTwinning är en EU-finansierad lärargemenskap med en digital plattform för förskola, grundskola och gymnasium där lärare med klass kan samarbeta med andra lärare och elever runt om i Europa. Pedagogerna väljer själva hur de lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål. Samtidigt blir lärarna medlemmar i ett europeiskt pedagognätverk med fler än 700 000 registrerade användare. I Sverige ligger supportcentret för eTwinning på Universitets- och högskolerådet.

Inlägget är publicerat av eTwinningteamet vid Universitets- och högskolerådet

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *