Intresseanmälning: Nordiskt eTwinningsseminarium på temat CRAFT 3-5 mars i Köpenhamn

Två treckfigurer håller skylt med texten Learn

Nu utlyser vi vårens första seminarieplatser, nämligen på eTwinningsseminariet på temat CRAFT. Jobbar du med elever mellan 11-15 år och är intresserad av temat? Sök en plats senast 2 februari!

Inom eTwinning arrangeras regelbundet internationella seminarier. Eventen arrangeras av ett eller flera eTwinningsupportcentrum och hålls på olika ställen i Europa. Seminarierna varar som regel i 2-3 dagar, då lärare från flera länder strålar samman både för kompetens-utveckling och också för att hitta eTwinningpartner och starta ett självvalt samarbete.

eTwinningseminaium: eTwinning och Nordisk CRAFT – i Köpenhamn 3-5 mars 2020

Nu har du chansen att kombinera flera intressanta teman, nämligen; eTwinning, initiativet nordisk CRAFT – och besök på den stora danska Læringsfestivalen (Den motsvarar ungefär SETT-mässan här hos oss).

logotyp för Nordic CRAFT

CRAFT står för Creating Really Advanced Future Thinkers och är en arbetsmetod där eleverna tar avstamp i en vardagsnära utmaning/ett problem och tillsammans i smågrupper undersöker utmaningen och planerar en (ofta teknisk) lösning på den. Initiativet har spridit sig från Danmark till hela Norden. I Danmark är detta en beprövad metod som under åren skapat ett stort elev- och lärarengagemang – och fantastiskt kreativa elevlösningar. På Læringsfestivalen får du träffa elever och lärare som redan jobbar med CRAFT. Som deltagare förväntas du hitta en projektpartner och påbörja planeringen av ett eTwinningprojekt där även era elever får samarbeta över landsgränsen med ett verklighetsnära utmaning, a la CRAFT

Plats: Bella Center, Köpenhamn
Tid: 3-5 mars 2020 (exakt start- och sluttid meddelas senare)
Målgrupp: Lärare, IKT-pedagoger, som undervisar elever mellan 11–15 år med intresse att kombinera eTwinningprojekt och CRAFT
Arrangör: eTwinning i Danmark (STIL; Styrelsen for IT og Læring)
Länder som deltar: Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige

Mer om Nordic CRAFT och eTwinning

Hur ansöka?

Skicka oss en individuell ansökan via nedanstående länk senast 2 februari. Också din arbetsgivare måste vara informerad om seminariet och vad det innebär. Vi kan inte ta i beaktande identiska ansökningar (ansökan från flera personer med identisk text) eller ansökningar där läraren inte matchar seminariets målgrupp. Vi ger som regel inte en plats till dig som deltagit (eller vars kollega deltagit) i ett liknande internationellt seminarium under fjolåret. Förtur ges till lärare som redan är registrerade i eTwinning. Observera också att vi som regel inte skickar två lärare från samma skola till ett seminarium.

Tecknad pilTill intresseanmälan (Webropol)

Villkor

eTwinning i Sverige (Universitets- och högskolerådet) står för tåg- eller flygbiljett till närmaste flygplats/tågstation i mållandet, och för seminarieprogrammet (inklusive övernattning och måltider som hör till programmet).

  • Av deltagarna förväntar vi oss aktivt deltagande i hela programmet och att de hittar en eller flera samarbetspartner samt startar ett självvalt eTwinningprojekt under seminariet, som de sedan genomför med eleverna.
  • Efter seminariet ska deltagarna hålla en eTwinningpresentation/workshop på skolan/i kommunen och även bjuda med en kollega i sitt nystartade projekt.
  • Vi ser också gärna att deltagarna senare deltar i en kort e-postintervju om sina projekterfarenheter.

Alla sökande får återkoppling per e-post allra senast 10 februari. Har du frågor så kontakta oss gärna på eTwinning@uhr.se

Har du frågor på CRAFT-konceptet så kan du kontakta vår eTwinningambassadör som även är koordinator för CRAFT i Sverige; Annie Bergh (annie.bergh(at)malmo.se)

Kort om eTwinning

eTwinning är en EU-finansierad lärargemenskap med en digital plattform för förskola, grundskola och gymnasium där lärare med klass kan samarbeta med andra lärare och elever runt om i Europa. Pedagogerna väljer själva hur de lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål. Samtidigt blir lärarna medlemmar i ett europeiskt pedagognätverk med fler än 700 000 registrerade användare. I Sverige ligger supportcentret för eTwinning på Universitets- och högskolerådet.

Inlägget är publicerat av eTwinningteamet vid Universitets- och högskolerådet

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *