Korta, enkla projekt

Efter att ha varit ansvarig för ett fantastiskt spännande och omfattande KA2- skolprojekt under 2 år, www.Childrensliterature.eu, med allt vad det inneburit och hela kroppen något sliten efter detta, så har jag för första gången med mina klasser gått med i någon annans internationella projekt genom eTwinning.

Efter att ha deltagit på konferensen för eTwinningambassadörer för ett par månader sedan på Rhodos, kände jag mig väldigt inspirerad till att sätta igång med något igen, i litet format och utan ansvar för organisation och dyl. just denna gång. Jag hittade ett projekt redan på tågresan hem som verkade enkelt att starta med. Det handlade om att tillverka (något som vi ändå skulle göra i Bild) och dela julgransprydnader med varandra, skriva en liten rad om detta ( Engelska ) samtidigt som vi får passa på att lära oss lite om respektive land och prata om våra och andras traditioner (So/Sv) och framförallt det meningsfulla med att ha flera verkliga mottagare av det vi gjort. Min önskan var att hela projektet skulle ”vara över” på några veckor för att just hålla det enkelt, och det verkar faktiskt som om det kan komma att lyckas.

Något som är otroligt fascinerande och påtagligt är hur effektivt kontaktskapandet är i eTwinningsystemet. De gånger jag hittills sökt projektpartners har det bara tagit sekunder innan det kommit svar. I julgransdekorationsprojektet blev det 40 medlemmar/skolor på nolltid! I Europa sitter det ofattbart många lärare som via eTwinning är redo att stötta och utveckla både kollegor och elever, men också personer som kastar sig in i nya utmaningar för att göra skoldagen så lärorik, rolig, inspirerande, verklighetsnära och internationell som möjligt för våra elever.

Med dessa erfarenheter tror jag minsann att det kan finnas goda möjligheter att jag hoppar på ytterligare ett nytt mindre projekt efter jul!

Hälsningar
Anna Niklasson,
Lärare, år 1, Stodeneskolan i Karlstad

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *