Kul att hålla PDW-workshop!

Okej, nu kör vi!
Okej, nu kör vi!

Att vara eTwinning-ambassadör är, den fina titeln till trots, inte precis något man blir förmögen på. Faktum är att det inte finns någon ekonomisk ersättning alls för hedersuppdraget att sprida eTwinning-budskapet; däremot finns det lite då och då möjligheter att träffa kollegor från Europas alla hörn och lära av varandra. Dessa möjligheter tycker jag är guld värda och innebär också många gånger en gräddfil som snabbt leder till välfungerande samarbeten – en gräddfil som är vidöppen för alla kollegor som ber oss att lägga ut ‘projektkrokar’! Alla vi eTwinning-ambassadörer har ett välfungerande nätverk i våra respektive länder och viljan att hjälpa till tycker jag är helt otrolig.

eTwinning-mötet (eller riktigt formellt: Professional Development Workshop) i Nottingham, UK 22-24 oktober var riktad just mot oss ambassadörer och bjöd både på det senaste vad gäller användningen av eTwinning-webben, sammanflätningen av eTwinning med Comenius och hur de nya eTwinning-grupperna fungerar. Jag hade nöjet att leda en workshop som fokuserade på sociala medier och en sak är säker: Twitter-trafiken bland eTwinning-ambassadörerna ökade riktigt ordentligt när ett antal nya användare hakade på och de som redan var igång ångade på lite extra! Jag har också tidigare skrivit lite mer utförligt om Twitter här på eTwinning-bloggen – direktlänk här.

Det var otroligt skoj att hålla i trådarna för en workshop kring ett högaktuellt tema men på grund av detta hade jag själv denna gång ingen möjlighet att ta del av de andra intressanta genomgångarna. Som tur är kan kollegan Maria Zell berätta lite mer om dessa; direktlänk till hennes rapport här.

Varje gång man träffar eTwinning-kollegor är det den naturligaste saken i världen att knyta nya värdefulla kontakter, skratta tillsammans och helt enkelt låta sig inspireras av kreativiteten som verkligen är gränslös. Sist när jag tittade efter fanns det fler än 106.000 aktiva medlemmar på eTwinning i Europa – sannerligen snyggt jobbat på bara drygt fem år!

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *