Minikurs med start 11 maj – kom tillsammans igång med eTwinningssamarbeten

Fyra stickfigurer med var sin bokstav som formar ordet TEAM

Vill du starta ett eTwinningssamarbete men har aldrig tid att leta samarbetspartner? Är du osäker på hur mycket tid som går åt i början? Vill du i lugn och ro testa på ett enkelt samarbete först, så du ser hur det fungerar innan du tar steget fullt ut? Önskar du att du hade en mentor som hjälpte dig under vägen? Nu är det möjligt!

Anmäl dig till vår minikurs Från idé till eTwinningssamarbete. Seminariet består av två träffar, varav den andra sker genom länkmöte. Mellan träffarna jobbar du i par tillsammans med en annan deltagare med en ambassadör som mentor. Seminariet är kostnadsfritt och arrangeras av eTwinning UHR. Vi bjuder på fika under första träffen.

För vem?

Seminariets målgrupp är lärare från förskola, grundskola och gymnasieskola som är redo att starta eTwinningprojekt. Vi ser helst att du redan är med i eTwinningnätverket men det är inte ett måste. Viktigast är att du har viljan att både testa på ett miniprojekt under maj och också starta ett valfritt projekt senast i höst.

Obs! Minikursen riktar sig inte till er som vill (bara) vill veta mer om eTwinning. Ni kan istället gärna höra av er till oss, så undersöker vi möjligheten att arrangera ett annat slags event för er.

Tid, plats och upplägg

Seminariet består av tre sammanhängande delar.

Träff 1 – 11 maj kl. 15–17
UHR, Wallingatan 2, Stockholm. Anmälning i receptionen på plan 6 (möteslokal Shanghai på plan 7)

Under första träffen får du en kort genomgång av eTwinning och hur man kan tänka kring samarbeten och kring att hitta projektpartner på plattformen. På seminariet kommer du att paras ihop med en annan deltagare. Tillsammans ska ni under de följande två veckorna prova på några superenkla aktiviteter där ni involverar er elever. Ni får välja bland färdiga miniprojekt eller hitta på ett eget samarbete. På plats får registrera ert projekt och börja er planering.

Eget arbete med hjälp av ambassadör: Vecka 21-23

Ni provar ut era miniprojekt och tar också fortsatta steg mot att hitta en projektpartner utomlands.

Träff 2 (online) 27 maj kl. 15–16

Under länkmötet får ni presentera era erfarenheter och berätta hur långt ni kommit när det gäller att hitta en eTwinningpartner utomlands.

Även efter workshoppens träff 2 kan du fortsätta hålla kontakt med din ambassadörsmentor. Om det finns behov, kan vi arrangera ett andra länkmöte i början på höstterminen 2020 där vi ger er fortsatt stöd i att komma igång med ett internationellt eTwinningsamarbete.

Anmälan

Seminariet består av tre delar och som deltagare förväntas du delta i alla delar. Du kan anmäla sig redan nu, men allra senast 17 april. Deltagande på konferensen är kostnadsfritt men vi har begränsat med platser, så först till kvarn gäller.

Anmälan (Webropol)

Kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta Mia Sandvik på etwinning@uhr.se

Arrangör

eTwinning , Universitets- och högskolerådet (UHR) i samarbete med eTwinningambassadörer

Utbyten.se/eTwinning
www.etwinning.net

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *