När eTwinning ger ringar på vattnet…

Att eTwinning är ett utmärkt sätt att hitta nya kontakter för skolsamarbete kan nog alla skriva under på. Oavsett om du vill göra ett kortare projekt med några få deltagare eller om du letar efter partners för framtida Erasmus + projekt så ger eTwinningportalen goda förutsättningar för att hitta någon som vill arbeta med samma sak som du.
Det jag själv inte var helt varse då jag första gången kom i kontakt med eTwinning var att dessa förbindelser även kan utvecklas till mycket goda kamratrelationer på ett privat plan, som även inkluderar vänner och familj. Idag har jag många härliga kompisar runt om i Europa just tack vare eTwinning.

Som representant för Örebro kommun fick jag åka till Hasselt under hösten 2012. Jag hade aldrig haft något samarbete innan dess utan uppdraget var kort och gott att träffa några lämpliga samarbetsparters att starta ett projekt med. Redan första kvällen träffade jag Ellen från Nederländerna och Stijn från Belgien. Vi hamnade vid samma bord och på något sätt, trots att vi egentligen är ganska olika varandra, hade vi massor att prata om. Självklart var det vi som skulle starta ett projekt tillsammans och lyckosamt körde vi igång ”Growing Mystery” som sedan vann pris i både Belgien och Nederländerna. När projektet var över ville vi gärna fortsätta vårt samarbete så därför gick vi in i ett Comeniusarbete nästkommande två år.

Trots att vi nyttjade mycket ”nättid” tillsammans för arbete så kändes det också roligt att få introducera våra familjer för varandra. Så sedan starten 2012 så har vi spenderat ett antal weekends tillsammans, både i Sverige och Nederländerna och den här sommaren kom båda familjerna på besök till oss för hela tre semesterveckor. Utflykter, matlagning, lek mellan våra barn utan gemensamt språk, diskussioner om våra länders olikheter har berikat oss alla. Trots att vi vid dessa tillfällen försöker prata om annat än arbete och eTwinning så kan vi inte riktigt låta bli att fundera på om vi snart skall göra igång ett nytt projekt tillsammans…
Sofia Burgers bildbidrag till bloggen 28 sept
Sofia Bürger, eTwinningambassadör och förstelärare, Örebro kommun

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *