Reflektioner från eTwinning på årets SETT-mässa

eTwinnings monter på SETT-mässan 2018Under tre dagar i april varje år, samlas lärare från hela Sverige i Kista för att inspireras till ett modernt och innovativt lärande.

På plats på SETT-mässan fanns även eTwinning för att sprida och visa möjligheterna med digitala samarbeten. Pedagogerna uppskattade mycket att få veta mer kring möjligheterna med eTwinning samt att de fick se projektexempel.

Jag var med i montern och presenterade mina projekt och erfarenheter av eTwinning, och det var väldigt positivt att träffa intresserade pedagoger.

Det jag främst vill lyfta är att eTwinning passar alla åldrar och det finns eTwinningambassadör Natasa Kolarevicsamarbetspartner att hitta för alla elevkategorier. eTwinning är inte kopplat till att eleverna ska använda sig av engelska som kommunikation. Ett samarbete kan vara att plantera olika frön och jämföra resultat och resonera med eleverna, att sjunga med och för varandra, att se olika lärmiljöer i olika förskolor och skolor, att ge instruktioner för programmering med mera. Det finna otaliga idéer på förslag på projekt och det viktigaste är att språket inte är ett hinder. Dessutom kan ett projekt vara en öppning för ämnesövergripande samarbete på skolorna.

Tveka inte att kontakta svenska eTwinning-teamet för mer information eller gratis workshops.

Natasa Kolarevic
eTwinningambassadör och specialpedagog
Karlbergs skola, Stockholm

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *