Viktigt på riktigt i Luleå

På tisdag 11. oktober var det då dags för eTwinning-träffen i Luleå som UHR (tidigare Programkontoret) bjöd på, med fokus på internationellt skolsamarbete och programmering. Vi var en ganska ordentlig skara på plats i Teknikens hus, i synnerhet med tanke på att det var en ‘vanlig’ tisdag och därmed kanske inte alls så enkelt för alla att komma ifrån jobbet.

Karin Kaikkonen från svenska eTwinning National Support Service presenterade programmet, berättade om upplägget och också om sambandet med andra EU-program som exempelvis Erasmus+.

Sedan var det dags för Josef Sahlins inspirationsföreläsning om hur viktigt det är att arbeta på riktigt i skolan; snacka om att Josef – och Årstaskolan generellt – gör bra saker! Suveränt fin föreläsning och det är härligt med en föreläsare som har täckning för det han säger; Josef har verkligen ‘walked the walk’ till skillnad från några andra som kanske bara ‘talk the talk’. Du kan ta del av Josefs presentation genom denna direktlänk: http://josefsahlin.se/?p=652

Som avslutning var det dags för undertecknad att säga några ord om vad som har hänt med eTwinning och pedagogisk IT-användning sedan 2005 när det hela började; inte det lättaste precis att ta över efter Josef! Kanske det viktigaste i mitt budskap var att fungerande medborgarskap också förutsätter ett gediget digitalt kunnande – och att samarbetsförmåga över nationsgränserna, oavsett geografiska avstånd, är hett eftertraktad på dagens och morgondagens arbetsmarknad. Klart att detta skall vara högprioriterat i skolan!

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *